Skip to content
loading...

BEVERLY HILLS

Beverly Hills, CA

BEVERLY HILLS

Beverly Hills, CA

A unique lot at the end of a cul-de-sac in Trousdale, this home replaces an existing house that was one of an exclusive few in the neighborhood allowed to have a lowerlevel opening to the view. High above the city with wraparound views of nature and the city below, the site presented a wonderful opportunity to create a project centered on nature and serenity.

The clients’ wish for an expansive home meant the design would need to focus on making the most of every available inch of flat space and finding ways to maximize access to the view from the majority of spaces. The layout of the cul-de-sac allowed only one opportunity for parking, so the house is arranged in a U-shape with parking underneath. An entry stair screened by a water wall from the driveway leads up to the dramatic living space framing the view with two simple walls.

The main bedroom, located on the east side of the property, takes advantage of the existing terrace’s need to stay four feet lower and appears to float above the surrounding landscape. Two large closets and a skylight-lit marble bathroom complete the suite. An office and an additional bedroom project on the east side towards the street. To the west of the living room, the family room and kitchen share dramatic views of city and canyons, opening directly onto the pool terrace, and walls of glass that pocket away to reveal the view below. The remainder of the main levelconsists of bedrooms and a service kitchen.

A large skylight floods the stairwell and the family room below with light. The lower level contains a second main bedroom, as well as additional rooms, such as the large cinema and a gym and wellness area. The palette of materials for the house was kept very minimal, focused on creating a strong feeling of calm through the use of natural materials such as oak and limestone.

PROJECT DETAILS

Location:
Beverly Hills, CA
Contractor:
Craig Williams 
Interior Designer:
Gina Assoud 
Engineer:
Risha Engineering 
Photographer:
Mike Kelly